7.kolo IV.ligy (19.9.2021)

FK VAJNORY – TJ ČUNOVO   3:2   (1:1)  

góly: 39.Bľanda, 78.Lihotský, 82.Čech – 21.Lecce, 62.Kovašich

zostava: Števaňák – Ďatko, Kovács, Matovič, Nagy – Šály (46.Ďuriš), K.Bľanda, Matulník (59.Čech), Klimek (73.Imriška) – Miženko (78.Gocký) – Lihotský

V nedeľu, 4 dni po víťazstve nad Limbachom, sme nastúpili opäť v domácom prostredí proti Čunovu. Hostia prišli sebavedomí, veď predtým 4 zápasy neprehrali. Na našej lavičke okrem novej zdravotníčky sedelo aj 5 náhradníkov. Tréner Marcel Hulák v druhom polčase ich schopnosti veľmi citlivo využil.  

Základná zostava bola rovnaká ako v stredu proti Limbachu. Snažili sme sa hrať opäť kombinačne, ale až príliš často sme sa tlačili prehusteným stredom, čo súper vedel využiť. Jeho rady sú vystužené skúsenými borcami, ktorí vniesli do mužstva pokoj. Čunovo hralo jednoducho a účelne. V podstate čakalo na naše chyby, čo vzhľadom na ich vysoké množstvo takmer slávilo úspech. Po jednom z dlhých nákopov za našu obranu, nedorozumení defenzívnych radov a zaváhaní brankára sme prehrávali. Bola to vlastne prvá normálna strela hostí na bránu a nepríjemnosť bola na Svete. Vzmáhali sme sa len pomaly. Vyrovnanie obstarali tesne pred prestávkou naši ofenzívni lídri, prihrávajúci Samo Lihotský a zakončujúci Kamil Bľanda, ktorý dal v týždni Limbašanom 3 góly. Do druhého polčasu naskočil čerstvý Vlado Ďuriš, po chvíli aj Juro Čech. Už aj oni prežili na trávniku smutné momenty, keď po hodine hry nepremenil obrovskú šancu Paľo Miženko, aby sme o pár minút inkasovali po rýchlom brejku. Poslednú polhodinu sme ale zvládli výborne. Vďaka trénerovmu citu pre striedanie, vďaka kvalite náhradníkov (súper nestriedal ani raz), ale hlavne vďaka ochote bojovať a biť sa o body aj v deň, keď nám veľa vecí nevyšlo. Kazili sme ľahké prihrávky, nevyužívali sme krídelné priestory. Ale tím sa nezlomil a preto sa k nemu priklonila aj šťastena. Slovami stopéra Bárnyho Kovácsa, „tie spoločné emócie po góloch na 2:2 a 3:2 stáli za to.“. O vyrovnanie sa postaral gólom mesiaca Samo Lihotský. Tentoraz nevykúzlil sólo medzi obrancami, ale exkluzívny priamy kop. No a definitívu priniesla prihrávka kapitána Kamila Bľandu a výborný nábeh Jura Čecha. Sledovať, ako sa všetci hráči na ihrisku aj na lavičke úprimne spoločne tešili z víťazného Jurovho gólu, bolo naozaj veľmi príjemne. Mužstvo prekonalo veľmi ťažkú prekážku.  Spoločnými silami a napriek okolnostiam. Už to len potvrdiť o týždeň proti Svätému Juru. Príďte nás v nedeľu o 16:00 povzbudiť.