6.kolo V. Ligy (3.9.2022)

LAMAČ – VAJNORY    0:2  (0:1)

gól: 20.Lihotský, 74.Miženko

zostava: Rašlík – Muráni, Imriška, Matovič, Andrela – Miženko (85.Depeš), Matulník (27.Stančík), Nagy, Ďatko – Hunčár (61.Ďuriš) – Lihotský

Naši muži majú za sebou parádnych pár dní. Vo štvrtok dokázali cez sviatočný deň uchmatnúť všetky body v pezinskej Cajle (vyhrali 1:0, gól Lihotský v závere), a v sobotu sa im podarilo to isté v Lamači. Súper krčiaci sa na chvoste tabuľky mal svoje ambície, no chýbali mu viacerí kvalitní hráči a tréner Bogár mal ťažkú úlohu. No ani vajnorský Marcel Hulák všetkých mužov po ruke nemal.

Súboj rozhodla naša väčšia hráčska kvalita. Ak sme nenakopávali (takmer vždy nepresné) pasy, dokázali sme kombinovať už v prvom polčase. Matulník či Lihotský robili súperovi starosti pri každej možnosti. Hra domácich síce mala tvár a zmysel, ale ich jediný nadpriemerný hráč (Sýkora)  všetko zvládnuť nemohol. Vajnory čakali na svoje brejkové možnosti a dočkali sa po 20 minútach, keď Lihotský krížnou strelou k žrdi parádne zakončil brejk dvoch na jedného, ktorý vyrobil Samo Matulník. Už o chvíľu sa ale náš kapitán zranil a hra po zmenách v zostave chvíľu aj tak vyzerala. Mali sme šance, zopár aj domáci, ale brankári boli pripravení.

V druhej časti sa obraz hry takmer nezmenil. Nás zdobilo sústredenie, jednoduchosť a individuálna kvalita, Lamač naučený systém a stredopoliar s číslom 7. Nejaké príležitosti museli ostať nevyužité, kým parádne zakombinovala trojica Lihotský, Ďuriš, Miženko. Pali trafil presne a odvtedy nám stačilo už len ustáť tlak protivníka. Nebol veľký, ale šanca 10 minút pred koncom bola obrovská. Filip Rašlík si ale zase udržal čisté konto a aj vďaka nemu sme za tri dni vybojovali vonku 6 bodov. Už ich len zaklincovať doma.

V nedeľu o 16:30 hostíme nepríjemné Kostolište. Tešíme sa na Vašu návštevu.