18.kolo V. Ligy (2.4.2023)

LÁB – VAJNORY  1:1  (0:1)

gól: 84.Jakab – 10.Miženko

zostava: Rašlík – Ďatko, Vanko, Luchan – Šály (82.Ondečko), Jakubec, Nagy (46.Ďuriš), Stančík – Miženko, Lihotský, Vožný (69.Muráni)

Jar sme nezačali výsledkovo dobre, no treba sa pozrieť aj na výkony. Na ihrisku Veľkého Bielu (aktuálne v tabuľke 5.miesto) sme prehrali 0:2, doma s Devínskou novou Vsou (3.) 1:2. Žreb na úvod druhej polovice sezóny nám veľmi nepraje. Po týchto dvoch súbojoch, v ktorých sme mali očami nestranných fanúšikov minimálne rovnaký počet šancí ako favoriti, nás čakali dva zápasy vonku. Ten prvý v Lábe, ktorý tak ako my už teraz bojuje o záchranu.

Tréner Marcel Hulák veľa možností na zloženie zostavy nemal. Chýbalo niekoľko zranených či chorých hráčov, trest po vylúčení s Devínskou si odpykával Vasyl Mateleha. Na Záhorí nás čakal pekný terén, ale aj extrémne veterné počasie, ktoré znižovalo pocitovú teplotu na minimum. V prvom polčase sme hrali s vetrom a keď dal Paľo Miženko gól hlavou po rohu Rada Stančíka, boli sme na koni. Naše šance prichádzali z brejkov. Viacero z nich sme ale nedotiahli úplne dokonca, strely boli zblokované, váhali sme, alebo zasiahol brankár ako pri obstrele Rada Stančíka. Náš výkon vyzeral naozaj dobre, hráči sa v trojobrancovom systéme dobre presúvali a postupne domácich znechucovali.  Aj domáci ale mali nejaké šance. Pár náznakov po našej ľavej strane, ani prudká hlavička po rohu, sa našťastie neujali. A samostatný nájazd pekne zlikvidoval Filip Rašlík, ktorý sa po zranení vrátil do brány.

Po prestávke odstúpil zranený Laco Nagy, a nevypočítateľný vietor hral väčšinou proti nám. Aj chalani z Lábu mali problém vyrátať dráhu letu lopty, no predsa len sa vo vzduchu tlačila na našu bránu. Dlho sme odolávali. Priamy kop vyriešil Filip, nebezpečná dorážka išla nad bránu. Z blížiacim sa koncom sme mali stále viac a viac možností na brejk, ale nešli nám. Kľúčová prvá tvorivá prihrávka išlo mimo, alebo ju zachytil súper. Vyrovnanie prišlo v závere po centri z našej pravej strany, ktorý strelec rýchlo spracoval a druhým dotykom prestrelil brankára. Do konca sa už žiadna šanca nezrodila. Škoda, mohli sme sa v tabuľke posunúť. Takto sme zostali tretí od konca (17 bodov, Láb ich má 18, tak ako zlepšujúci sa Lamač). Za nami sú len Cajla (16) a Svätý Jur (12), ktorý angažoval v zime viacero Afričanov.

Hráme o záchranu. Ale nehráme zle. Snáď sa to prejaví už v najbližšom kole, teda v nedeľu 9.4. v Zohore, kde hráva svoje domáce zápasy Karlova Ves (aktuálne 25 bodov a 8.miesto).