21.kolo VI. ligy (5.5.2024)

VOLKSWAGEN – VAJNORY   2:4   (0:1)

góly: 68. Fabio, 82.Hurbanič – 15.a 56. Zeman, 49. Ďuriš, 58. Miženko

zostava: Rašlík – Babík, Šumichrast, Ďuriš, Meško (49.Ondečko) – Miženko (58.Pašuth), Matulník, Bľanda, Nagy, Stančík – Zeman (63.Matovič)

Po víťazstvách na ihrisku rezervy NŠK (3:1) a nad Kozmosom doma (1:0) nás čaká séria proti trom najlepším tímom súťaže, ktoré sú v tabuľke pred nami. Teda lepšie povedané boli, pretože prvú časť sme už zvládli a vďaka výhre nad Volkswagenom sme už tretí my. Tréner Marcel Hulák musel v Lamači, kde je tento firemný tím doma, nahradiť v obrane Maťa Vanka. Dozadu sa tak posunul Vlado Ďuriš.

Súboj odštartovala gólovo nádherná bomba Lukáša Zemana, ktorý sa dostal do ostrého uhla, ale lopta mu sadla fantasticky. V ďalších troch prípadoch už ale konštrukcia brány nebola na našej strane. Dvakrát sme z diaľky trafili brvno a najzaujímavejší bol prudký priamy kop Rada Stančíka, ktorý sa odrazil od zadnej a následne aj bližšej žrde. Okrem toho sme mali ešte zopár šancí a pred vlastnou bránou sme tŕpli len pri jednej hlavičke. Dôležitý bol nástup do druhého polčasu. Rohový kop hlavičkoval do siete Vlado Ďuriš a na ďalších 10 minút sme súpera úplne paralizovali. Nielen aktivitou, ale aj efektivitou. Paľo Miženko sa najprv pretlačil cez obrancu a naservíroval Lukášovi takmer pred prázdnu bránu na jeho druhý gól a o chvíľu ideálne použil svoju slabšiu ľavačku na krásny zásah. Viedli sme 4:0 a fanúšikov trápilo už len slnko svietiace na tribúnu. Mali sme ešte množstvo náznakov, ale už sa nám, aj pod dojmom vysokého vedenia, nepodarilo žiadny dotiahnuť do zdarného konca. Naopak, inkasovali sme od súperovho najlepšieho hráča a 10 minút pred koncom aj po rýchlej akcii. Žiadne zdramatizovanie sa ale nekonalo.

V sérii duelov proti tabuľkovo najlepším pokračujeme o týždeň doma. V nedeľu od 17:00 privítame neohrozeného lídra súťaže z Kráľovej pri Senci. V sezóne prehral iba jeden zápas, s Vajnormi, dokonca na svojom trávniku. Príďte nám pomôcť zdolať ho znova.