23.kolo VI. ligy (19.5.2024)

DEVÍNSKA NOVÁ VES „B“ – VAJNORY   4:2   (1:1)

góly: 25.a 58. Akil, 82. Bíreš, 90.+ Snopok – 30.a 61.Stančík

zostava: Rašlík – Babík, Šumichrast, Vanko, Meško (3.Ondečko) – Andrela, Pašuth, Bľanda, Udič, Stančík – Zeman

Séria súbojov s tromi najlepšími mužstvami súťaže sa napokon skončila bilanciou 1 1 1. Po víťazstve nad Volkswagenom a remíze s vedúcou Kráľovou pri Senci sme v Devínskej Novej Vsi prehrali. Už aj tak preriedený káder nalomili aj ďalšie straty pre chorobu (Laco Nagy), dovolenku (Paľo Miženko) či svadbu („Vlado Ďuriš sľúbil si, že prídeš!“). S jedným hráčom na lavičke by nebolo ľahké zdolať žiadneho súpera. A už vôbec nie tohto s rýchlymi krídelníkmi dirigovaného našim bývalým hráčom so skvelou kopacou technikou Marekom Rischerom.

A k tomu sa pridala ešte veľká nepríjemnosť hneď v 2.minúte. Maťo Meško zle dostúpil a povolilo mu ľavé koleno (na 99% si pretrhol predný krížny väz, čo skonštatovali aj v nemocnici po prevoze sanitkou). Na jar sme stratili pre dlhodobé zranenie už 4. hráča (Arednáč členok, Hosťovčák rameno, Matulník pred týždňom koleno).

A aby toho nebolo málo, v 25. minúte náš brankár vyrobil naozaj zbytočnú jedenástku, keď už bola lopta vlastne mimo ihriska. Chalani ale „makali“ a ešte pred prestávkou po peknej spolupráci Lukáša Zemana s Radom Stančíkom dostali gólovú vzpruhu. Úvod druhého polčasu nás súper dosť „mlel“, mali sme problémy udržať loptu. Zásah z 58. minúty bol preto logickým vyústením. Lenže už o chvíľu si fantastický pas vonkajškom od Lukáša Zemana parádne do behu okolo obrancu prebral Rado, obišiel aj brankára Vöröša, ktorý taktiež hrával svojho času za Vajnory, a odrazu zostali domáci zamrznutí. O 10 minút neskôr prišiel zlom. Žiaľ v náš neprospech. Mišo Andrela sa pekne presadil po pravej strane a prihral pred prázdnu bránu, kde sme mali dokonca dvoch hráčov. Skákajúcu loptu ale neusmernil do siete ani Lukáš Zeman, ani Jožko Bľanda. Smola nás úplne rozleptala pri zásahu na 3:2, keď Filipa v bráne pomýlil nechcený teč. Aj tak sme ale mohli brať aspoň bod. Maťo Vanko hlavičkoval vedľa a v záverečných sekundách sa nestal hrdinom ani Filip Rašlík, ktorý prebehol cez celé ihrisko na posledný roh. Jeho zakončenie zastavila obrana a následný protiútok domáci ľahko premenili na 4. gól strelou do prázdnej brány.

Šanca na 2. miesto ale ešte stále žije. Zostávajú 3 kolá (26.5. doma Hamuliakovo, 2.6. vonku Miloslavov, 9.6. doma Záhorská Bystrica). Fanúšikom pripomíname aj Vajnorskú penaltu, ktorá sa u nás bude konať v sobotu 8. júna.