26.kolo VI. ligy (9.6.2024)

VAJNORY – ZÁHORSKÁ BYSTRICA   3:1   (2:0)

góly: 13. Miženko, 23.pk Vanko,  74.Zeman – 47. Broš

zostava: Rašlík – Šumichrast, Vanko, Ondečko, Babík – Miženko (78.Šály),.Pašuth (59.Kováč), Nagy (69.Matovič), Stančík – Zeman

Rozlúčkový víkend so sezónou pre našich mužov priniesol najprv 13.ročník Vajnorskej penalty. Tradičné podujatie sme presunuli na jún a tento termín bude už stabilný. Akcia sa v sobotu určite vydarila, keďže vydržalo aj počasie. 20 žien, viac ako 100 detí v dvoch kategóriách, cca 100 exekútorov v hlavnej časti, to je len časť z tých, ktorí sa prišli zabaviť, najesť sa a podebatovať. Boli medzi nimi aj niektorí hráči mužov, ktorí v nedeľu uzavreli svoj ročník.

 

Marcel Hulák prišiel na jar o 5 zranených hráčov (Matulník, Meško, Hosťovčák, Arendáč, Andrela), navyše už neboli k dispozícii ani Jožo Bľanda a Aďo Udič, ktorí vycestovali na prázdninový pracovný pobyt do USA. V posledných kolách nám tak museli vypomôcť Maťo Šály a Rado Kováč. Záhorská má s lepením zostavy rovnaké problémy a rieši to inou cestou ako my. Cestou, ktorá je pre FK Vajnory neprípustná. Je síce rýchla, ale nekoncepčná a proti našej filozofii. Každý klub si ale môže vybrať svoj spôsob, čo pre Záhorskú Bystricu znamená, že má v základnej zostave 3 Brazílčanov a 1 Kolumbijčana.

Mali svoju kvalitu, ale nie takú, aby boli včera hostia lepší. V prvom polčase mali Vajnoráci prevahu, ktorú zvýraznili 2 gólmi. Najprv po štandardke Rada Stančíka hlavičkoval Lukáš Zeman a Paľo Miženko ekvilibristicky zakončil. Svojim pohybom, šikovnosťou a skúsenosťami robil člen Výkonného výboru FK súperovi problémy aj naďalej. O 10 minút si nabehol na ďalší priamy kop, tentoraz v podaní Maťa Vanka a bol rýchlejší ako brankár, ktorý ho fauloval. Maťo si penaltu v sobotu dobre natrénoval a viedli sme 2:0. V úvode druhého polčasu hostia ukázali krásnu akciu a znížili. Ďalšie šance a náznaky ale ostávali dlho nevyužité, až do centra Rada Stančíka a obligátneho gólu Lukáša Zemana. Náš kanonier dal v sezóne spolu 18 gólov a bol tretím najlepším strelcom (Bielčík z Kráľovej pri Senci ich dal 44 !, Gendiar z Malinova 29). Veríme, že nám Luky na hrote vypomôže aj v budúcom ročníku. Keďže Devínska v poslednom kole remizovala v Igrame, nakoniec sme skončili na 2. mieste. 16 bodov za suverénnou Kráľovou pri Senci (ako jediný tím sme s ňou mali lepšiu bilanciu – 2:1 u nich, 1:1 doma) a o skóre pred rezervou Devínskej Novej Vsi. Hráčom patrí za ich prístup a výkony poďakovanie.  

Leto bude náročné. Musíme znova poskladať tím. Rado Stančík je na odchode do Kráľovej, Leo Matulník sa po opakovaných problémoch s kolenom už k futbalu asi nevráti, stav ďalších 4 dlhodobo zranených bude na jeseň otázny a chalani sa z prázdnin v USA vrátia až v októbri. Veríme, že by sa nám už v dohľadnej dobe mohlo podariť dotiahnuť do tímu aj ďalších mladých Vajnorákov. Budeme sa snažiť. A v auguste sa znovu vidíme na zápasoch.

Všetkým fanúšikom, mladým aj starším, aj ostatným podporovateľom, klub za všetko v sezóne 2023/24 ďakuje.  Ďalší ročník by mohol priniesť ďalší z prielomov v našom klube, keďže sa snažíme vybudovať vlastný starší dorast U19. Spolu s mladším (U17) ho Vajnory už roky rokúce nemali (ak vôbec niekedy).