4.kolo IV.ligy (28.8.2021)

TJ SLOVAN VIŠTUK – FK VAJNORY   4:1   (2:0)  

góly: 10.Mizera, 44.Sedlák, 72.Turinič, 83.Čaputa – 47.Bľanda

zostava: Boršovský – Čech, Vanko, Ondečko (40.Hrnčár), Matovič – Jakubec, K.Bľanda, Kovács, Nagy – Lihotský – Klimek (86.Cintavý)

Ďalší zápas, a znovu kopec zmien v zostave. Káder sa nám v posledných týždňoch rozrástol o viacero mien, ale aj súboj vo Vištuku ukázal, že chvíľu potrvá, kým si na seba chalani zvyknú. V bráne dostal tentoraz šancu Marek Boršovský. Obrana sa ustálila, ale už od budúceho víkendu v nej bude chýbať Matej Vanko, ktorý odchádza študovať do zahraničia, takže aj v nej musí hľadať tréner Marcel Hulák nové alternatívy. V strede tentoraz pomohol Dávid Jakubec a celý zápas odohrala aj nová akvizícia Barnábas Kovács.

Nováčik, ktorý sa dostal do IV:ligy po odhlásení sa Báhoňa z tretej a následných posunoch, začal na peknej tráve v príjemnom počasí podľa očakávania zostra. Veľa pohybu, tvrdosti a rýchly prechod do útoku. Jedným z lídrov Vištuku bol aj kmeňový hráč Vajnor Lukáš Velička, ktorý sa tam s rodinou usadil. V sobotu sme ale mali problémy aj s inými hráčmi. V 10.minúte nás potrestal lobom cez vybiehajúceho brankára rýchly útočník. Pomaly sme sa začali s okolnosťami zoznamovať a niekoľko náznakov, hlavne od Sama Lihotského, nám dalo nádej. Hralo sa hore dole, dalo sa očakávať, že padnú aj ďalšie góly. Ten pred prestávkou bol ale zbytočný, keď sme pri odkope trafili na 16-tke stojaceho hráča a ten krásne napálil do vzdialenejšieho horného rohu. Studenú sprchu sme mohli rozchodiť veľmi rýchlo. Nástup do druhej časti sme mali výborný. Nielenže Kamil Bľanda vďaka svojej šikovnosti znížil, ale krátko po ňom mal čistú hlavičku po rohu Roman Matovič. Nedal a nasledovala vyrovnaná fáza, v ktorej mali oba tímy niekoľko šancí a zopár prečíslení. V poradí štvrtý gól zápasu visel vo vzduchu a bol zlomový. Žiaľ, dostali sme ho my po rohu hlavou. Ani potom sme to nezabalili, ale už sme len chytali zajaca za chvost. Po ďalšom lobe cez vybiehajúceho Mareka nám ušiel definitívne. Na nevydarený súboj musíme čo najskôr zabudnúť. Tento týždeň máme až dve možnosti na nápravu. V stredu o 17:00 v Lamači a v nedeľu o 16:30 doma proti Cajle.