13.kolo IV.ligy (31.10.2021)

ŠK ZÁVOD – FK VAJNORY   1:6   (0:1)  

góly: 48.Reisel – 18.Lihotský, 55.Jasenec, 73.Klimek, 82.a 90.Prince, 86.Hunčár

zostava: Števaňák – Čech, Nagy, Imriška, Kovács – Šály (69.Mesík), Matulník, Ďuriš (73.Hunčár), Klimek – Jasenec (60.Prince) – Lihotský

Obec Závod je jeden z najvzdialenejších súperov Vajnorákov v súťaži. Za ďalším víťazstvom sme cestovali 70 kilometrov s vedomím, že sme 4 zápasy v rade nedostali gól. Tréner Marcel Hulák ale musel premýšľať o zmenách v ustálenej obrane, keďže domov odcestoval Vilo Ďatko a na poslednú chvíľu ochorel stopér Roman Matovič. V strede zase chýbal kapitán Kamil Bľanda. Na lavičke tak sedeli 3 hráči vrátane doliečeného Princa. Na súboj sme nastúpili v červených dresoch Závodu, keďže sme si doniesli len modré a tie sa farebne nedali zladiť s domácimi tmavomodrými. Dvojnásobné prezliekanie chalanov nerozladilo. 

Teda ak nehovoríme o veľkom množstve pokazených prihrávok v prvom polčase. Snažili sme sa tvoriť, ale tento faktor nás na súperovej polovici výrazne limitoval. Závod sa snažil dostať za našu obranu viac menej len dlhými pasmi, ktoré boli ale tiež veľmi nepresné. Okrem zopár závarov teda do prestávky zaujal len ďalší parádny gól z dielne Samuela Lihockého. Tentoraz sa presadil s kapitánskou páskou na rukáve z priameho kopu. Druhú polovicu otvorila penalta domácich, ktorú síce náš brankár Braňo vyrazil, ale len späť pred exekútora. Dostali sme gól po 453 minútach. Otras trval len niekoľko minút, keď nám vrátil vedenie Fero Jasenec. Potom nasledovala naša najhoršia fáza. Domáci začali „jazdiť“, vyprovokoval ich stav aj zopár verdiktov rozhodcov. Emotívnu nadvládu premenili na niekoľko štandartiek a aj šancí. Bolo vidieť, že si verili, čo vychádzalo z ich výsledku z predchádzajúceho kola. Ako mužstvo zo spodnej časti tabuľky zosadili z prvého miesta Jarovce po výhre 1:0 na ich ihrisku. Lenže obetovali pri tom troch hráčov (2 vylúčení, 1 trest pre žlté karty), a v zápase s Vajnorami sa im to z časti vrátilo. V ich vydarenej fáze sa totiž fyzicky úplne „rozdali“, ale neskôr nemali kvalitu na striedanie. Zato my máme v tejto sezóne lavičku silnú, čo sa ukázalo aj v Závode. Prince mal veľký podiel na góle Jana Klimeka na 1:3, ktorý definitívne zlomil zápas v náš prospech. V ďalších minútach dal dva aj sám. V produktivite sa pridal aj ďalší náhradník Samo Hunčár. Záver sme si proti vyšťavenému súperovi užili.

V ďalšom kole nás v nedeľu 7.11. čaká posledný domáci duel jesene. A bude špeciálny. Ako druhý tím tabuľky hostíme lídra súťaže z Jabloňového. Delia nás len dva body, takže motiváciu chalani určite majú. Veríme, že si ju nájdete aj Vy, prídete naše mužstvo podporiť a od 13:30 sa spoločne vidíme.