Sme veľmi radi, že predkoronová návšteva Petra Boďa, v tom čase kondičného trénera slovenskej futbalovej reprezentácie, má už svoje pokračovanie. V sobotu 6.novembra k nám zavítala ďalšia atletická odborníčka. Naďa Bendová, ktorá začala pracovať s Jánom Volkom v jeho 15-tich rokoch, keď bol len priemerným futbalistom s úžasnými rýchlostnými danosťami. Teraz je z neho jeden  z najlepších šprintérov na Svete.

V krásnom počasí babieho leta prišla vysvetliť našim mládežníckym trénerom, ako pracovať s deťmi pri tréningu rýchlosti. Hodinová časť teórie bola len predkrmom toho, čo nám ponúkla počas praktických ukážok. Presne cielené cvičenia, postupné zvyšovanie ich náročnosti, metodické postupy, opravy chýb veľmi príjemným vystupovaním a citlivou komunikáciou. Bolo vidieť, že má dlhoročnú prax nielen so špičkovými atlétmi, ale aj s deťmi od tých najmladších ročníkov. Tri hodiny strávené na ihrisku boli skutočne veľmi inšpiratívne a pred zimnou prípravou dali trénerom množstvo námetov, ako s ich hráčmi rozvíjať rýchlosť už aj pod strechou v telocvičniach.

Naďa Bendová na nás urobila veľmi dobrý dojem. Skromnosťou, príjemným vystupovaním a odbornosťou. Poďakovanie patrí aj trénerovi Ľubovi Florekovi, ktorý tento miniseminár inicioval a vybavil. Taktiež jeho zverencom z tímu U13, ktorí boli našimi figurantmi. A nezabudnime na Danku Behulovú, vedúcu družstva U11, ktorá robila na hracej ploche okrem fotiek aj videá. Tie našim trénerom ostanú a budú z nich môcť čerpať v tréningovej praxi dlhodobo. Ďakujeme.