31.kolo IV. Ligy (5.6.2022)

JABLONOVÉ – VAJNORY   0:1  (0:0)

góly: 53.Zeman

zostava: Števaňák – Andrela (51.Depeš), Imriška, Ondečko, Matovič – Jakubec (86.Fekete), Nagy, Mesík, Miženko – Hunčár (90.Meško) – Zeman

Jesenný zápas s Jablonovým doma bol priamym súbojom o prvé miesto. Ak by sme v novembri vyhrali, boli by sme minimálne na týždeň lídrom IV.ligy. Jarná odveta už taký tabuľkový náboj nemala, keďže sa obe mužstvá v druhej polovici sezóny o čosi prepadli. Domáci ale stále mali šancu na najlepšiu štvoricu, ktorá by mala postúpiť. Naša nádej sa už vyparila. Navyše musel tréner Hulák opäť extrémne improvizovať. K zraneným, chorým, potrestaným a zmiznutým sa pridali aj študenti, ktorí sa museli pripravovať na skúšky (Matulník, Ďatko) či v práci neuvoľnený Bárny Kovács. Na lavičke sme tak mali trojicu, ktorá už mesiace (Depeš), či roky (Meško, Fekete) s mužmi vôbec netrénuje.

Očakávaný úvodný tlak Záhorákov sa nekonal. Nielenže sme ho s ľahkosťou absorbovali, ale mali sme aj dve veľké šance, v ktorých sa ocitol s rozumom hrajúci hrot Lukáš Zeman. Patrí mu veľká vďaka za to, že sa v čase, keď nám vypadlo množstvo hráčov, k tímu vrátil a pomáha chalanom kvalitou i skúsenosťami. A aj gólmi. Minulý týždeň proti Závodu dal jeden a urobil penaltu. No a v Jablonovom rozhodol. Jeho radosti predchádzal pomerne vyrovnaný priebeh, v ktorom zaujímavý dej prinášal emócie hlavne po štandardkách. Krátko po prestávke do našej ustálenej obrany zasiahlo zranenie dobre hrajúceho Miška Andrelu, ale Oliver Depeš sa po dlhom výpadku pozície pravého obrancu nezľakol. Najkrajšia akcia prišla tesne po našom vynútenom striedaní. V nenápadnej situácii dobrým pohybom k čiare Laco Nagy a Samo Hunčár úplne potrhali stredovú formáciu súpera a Paľovi Miženkovi sa otvoril stred. Nezištný nábeh Marka Mesíka Paľo využil na pomýlenie obrany a v ideálnom momente krásnou kolmicou vysunul Lukáša. Ten jediným dotykom ponad brankára krásne vyšperkoval akciu, v ktorej sa dotkli lopty vlastne len traja hráči, ale ďalší im výrazne uľahčili život pohybom. Následne sa domáci tlačili dopredu, snažili sa, ale bolo vidieť, že ani zďaleka nie sú v jesennej pohode.

Pozápasová hecovačka v kabíne znovu ukázala, že mužstvo spolu funguje a opäť v sebe malo iskru, ktorá mu nechýbala ani pred týždňom proti Závodu. S tým sme síce prehrali, ale teraz sa nám to vrátilo. O týždeň by už mali byť k dispozícii viacerí hráči, takže zostava by sa mala proti Kostolištu (druhé v tabuľke) skladať oveľa ľahšie. Výkop je o 17:30. Príďte s pozrieť aj Vy.