1.kolo V. Ligy (7.8.2022)

VAJNORY – DANUBIA VEĽKÝ BIEL   0:1  (0:1)

gól: 29.Lipa

vylúčený: 85.Matovič

zostava: Rašlík – Andrela (46.Mesík), Imriška, Ondečko, Matovič – Šály (58.Gocký), Matulník, Nagy, Miženko (87.Meško) – Lihotský – Zeman

Začala sa nová sezóna. Prvý súťažný zápas odohrali tradične muži, ktorí sa po reorganizácii presunuli do V.ligy, v ktorej ale budú narážať prakticky na tých istých súperov ako v predchádzajúcom ročníku v štvrtej lige. Na úvod nás ale čakala novinka – Danubia. Klub potulujúci sa už roky rokúce v Bratislave a širokom okolí má momentálne zázemie vo Veľkom Bieli. Vzhľadom na finančné možnosti sa hovorí o tom, že by chcel tento nováčik hneď postúpiť. V kádri má niekoľko zaujímavých mien.

V tom našom rezonovali v prvom kole hlavne dve. Nový brankár Filip Rašlík, ktorý prišiel na hosťovanie z Rače, a Samuel Lihotský, ktorý sa po pol roku vrátil z Rakúska. Napriek tomu sme nenastupovali v plnej sile. Z rôznych dôvodov, hlavne zdravotných, chýbali Samuel Hunčár, Vladimír Ďuriš, Adam Krištofič, Barnabáš Kovács, Viliam Ďatko, Marek Muráni či Oliver Depeš.

Napriek tomu sa hral vyrovnaný zápas, ktorý nám ale v konečnom účtovaní radosť nedoprial. Šancí veľa nebolo a ak už aj niečo vzniklo, brankári nič nepustili. Teda až na situáciu po pol hodine, keď sa po dlhom aute obtočil útočník hostí okolo Maja Imrišku a inkasovali sme. Do druhej časti už nemohol nastúpiť zranený krajný obranca Miško Andrela. Vajnoráci sa snažili, no v lete toho zatiaľ veľa nenatrénovali a to sa muselo prejaviť. Dali sme síce gól, keď krásny Matovičov center hlavičkoval Lukáš Zeman, no tesne predtým naše ofenzívne kladivo brnklo o nohu obrancovi, ktorý spadol a rozhodca v 70.minúte ukázal proti nám. Keď sa schyľovalo k záverečnému tlaku, nechal sa hlúpo a zbytočne po druhej žltej karte vylúčiť Roman Matovič, a v oslabení sme vymysleli už len pár náznakov.

Náladu trénerovi Marcelovi Hulákovi zdvihlo aspoň pekné gesto jeho zverencov, ktorý sa mu poskladali na darček k jeho 50.narodeninám – dres Realu Madrid s ich podpismi.

V ďalšom kole náš čaká ďalší adept na postup. V sobotu hráme o 17:30 v Devínskej Novej Vsi.