23.kolo V. Ligy (4.5.2023)

LIMBACH – VAJNORY   1:1  (1:1)

gól: 15.Verníček – 45.Mateleha

zostava: S. Mateleha – Andrela, Ondečko, Uhler, Ďatko – Šály (68.Luchan), Miženko, Ďuriš, Stančík (83.Kulich) –V. Mateleha, Lihotský

Týždeň s prívlastkom „anglický“ je pre vajnorských mužov veľmi dôležitý. Boj o záchranu sa vyostruje a každý bod sa ráta. Pred domácim súbojom so Svätým Jurom sme vo štvrtok vycestovali do Limbachu, ktorý nemá oveľa viac bodov ako my. Škoda že nám z rôznych dôvodov chýbali Maťo Vaňko, Laco Nagy či Tomáš Vožný.

V našej bráne sa prvý krát v sezóne objavil navrátilec Stano Mateleha. V strede obrany statočne bojovali Tomáš Uhler a Dávid Ondečko. Tieto zmeny boli najväčšie oproti predchádzajúcim zápasom. Suma sumárum sme ukázali viac technickej kvality, ale nedokázali sme ju pretaviť do lepšej súhry hlavne pred a vnútri súperovho pokutového územia. Domáci ukázali veľa centrovaných lôpt na fyzicky silných útočníkov, často diagonálne pasy za obranu a viacero dobre zahratých štandardných situácii. Tak ako v 15.minúte, keď center na zadnú žrď jeden hráč oblúčikom namieril do brvna a dorážajúci hlavičkár už nemal problém skórovať. My sme sa snažili o kombináciu viac, ale keďže sme nastúpili znovu v inej zostave a hráči znovu neboli ideálne zladení, striel a šancí sme taktiež veľa nemali. Ale kombinácia zo záveru bola nádherná. Na jej konci bol center Rada Stančíka a presná hlavička Vasyla Matelehu. Druhý polčas bol tiež vyrovnaný. A samozrejme už aj nervóznejší. Hlavne keď rozhodca neuznal pre ofsajd gól Sama Lihotského a v závere nám nedoprial penaltu po páde Lukáša Kulicha. Na druhej strane sa zase kopalo množstvo štandardiek, ktoré naša obrana ustál. Remíza sa ráta, ale mohli sme dosiahnuť aj viac. Tento súper sa dal zdolať.  V nedeľu k nám príde posledný Svätý Jur. V jeho zostave nastupujú 4 Nigérijčania. Preto sa nám zíde každá hlasivka. Tešíme sa na Vás. Výkop je o 17:00.