25.kolo V. Ligy (13.5.2023)

MODRA – VAJNORY  4:2  (2:2)

gól: 10.Vislocký, 17.Gutierrez, 52.Pavúk, 79.Quejada – 5.a 40.pk Lihotský

zostava: S. Mateleha – Andrela, Ondečko (83.Luchan), Vanko, Ďatko – Vožný, Nagy, Uhler (63.Šály), Stančík – V. Mateleha, Lihotský

Pred týždňom nám na Svätý Jur nestačil ani zlepšený výkon po prestávke. Žiaľ, prehrali sme doma 2:3, a spadli sme na posledné miesto tabuľky práve za Jur. Nestratili sme ale kontakt s viacerými mužstvami pred nami, záchranu máme stále vo vlastných rukách. V sobotu v Modre sme si ale nepomohli. V netradičnom termíne sa ale od nás veľa nečakalo, veď Modra má na prvom mieste 6-bodový náskok a chce postúpiť. Napriek tomu sme niečo získať mohli.

Na úpätie Malých Karpát sme pricestovali bez zraneného Vlada Ďuriša, chýbal aj Paľo Miženko. V bráne dostal znovu šancu Stano Mateleha, obranu pred ním dirigoval Maťo Vanko, ktorý vynechal pár zápasov pre problémy s chrbtom. Domáci ale mali tiež svoje problémy. Traja ich hráči v poli stáli pre trest a nemali ani jedného stabilného brankára. Preto chceli na poslednú chvíľu zmeniť termín zápasu na nedeľu. Bola to naša šanca. Do brány sa totiž postavil 60-ročný Ján Horáček, ktorému síce zostala dobrá technika, ale pochopiteľne už má horší pohyb. Hráčov sme s trénerom Marcelom Hulákom na tento fakt upozorňovali. Chceli sme, aby čo najviac strieľali a dali najavo, „že vieme“. Domáci očividne nastúpili s obavami. Dali sme aj rýchly gól, ale bola to skôr vydarená akcia, po ktorej išiel Samo sám na bránu. Ďalších 20 minút sme ale nevystrelili ani raz !! Medzitým sme dvakrát nezachytili rýchlu rozohrávku štandardných situáciách a krásna strela s presnou hlavičkou posadila na koňa favorita. Bolo jasne cítiť, že odrazu je chaos a strach na našej strane. Až potom naši zopár krát vystrelili. A hneď súper zneistel. Výsledkom aktivity bola Samova penalta. Škoda, že sme po prestávke dostali rýchly gól z priameho kopu. Modrania u nás na jeseň vyhrali 1:0, doma viedli 3:2, a všetky góly nám dali po štandardných situáciách. So 4 Kolumbijčanmi v zostave ich zvládajú výborne. Laco Nagy mohol vyrovnať, ale jeho strela išla tesne vedľa, potom sme dostali po brejku aj gól z hry, ubúdali nám sily, a záverečná snaha sa skončila brvnom po hlavičke Vasyla.

Hral prvý s posledným, plná tribúna čakala jasný zápas. Ale keby ten posledný mal viac odvahy, pálil by na brankárskeho dôchodcu z každej pozície, aj nepripravenej, a viac by si veril, mohol lídra poriadne prekvapiť. Ak by šikovní rýchli technici z Južnej Ameriky hrali v strachu a aspoň trochu by museli aj brániť, bolo by otázkou času, kedy sa začnú domáci hádať a ich sebavedomie sa rozpadne. Preto hovorím, škoda. V tomto zápase sme „mohli“, o týždeň už „musíme“. Vyhrať nad Slovenským Grobom, aby bola záchrana reálna. Na to potrebujeme doma aj podporu fanúšikov, tešíme sa na Vás. Výkop je o 17:00.