5.kolo VI. Ligy (17.9.2023)

CHORVÁTSKY GROB – VAJNORY  1:2  (1:1)

góly: 19.pk Pitoňák – 30.Stančík, 50.Miženko

čk: 65.Leško, 90.Lacko – 22.Ondečko

zostava: Rašlík – Andrela, Vanko, Ondečko, Meško – Stančík (76.Udič), Miženko, Ďuriš, Matulník, Nagy (88.Ďatko) – Zeman (60.Matovič)

Úvodných 5 kôl nového ročníka súťaže seniorov prinieslo všeličo. Po páde o ligu nižšie sme zažili šok na úvod pri domácej prehre 1:5 s Hrubým Šúrom. Následne sme otočili ťažký duel s Malinovom (3:1). Potom sme vyhrali vo Vrakuni, ktorá ale na druhý deň svoje Bčko odhlásila a tým pádom nám tri body nepripočítali. V štvrtom kole sme zdolali Igram 5:1. No a v nedeľu nás čakalo derby. Vypadnutie do VI. ligy nás po dlhšom čase spojilo na jednej úrovni aj s našim susedom z Chorvátskeho Grobu. Pravdepodobne posledný zápas na jeho starom štadióne (od jari by už mal využívať nový areál) sme zvládli výborne napriek extrémne tvrdému suchému a krivému trávniku, do ktorého už domáci klub krátko pred sťahovaním veľa neinvestuje.  

Zápas sa začal katastrofálne. Penalta a o chvíľu aj vylúčenie nášho stopéra nás mohli zraziť. Mužstvo trénera Marcela Huláka bolo ale v oslabení pohyblivejšie a rozdiel v počte hráčov nebol vôbec vidieť. V 30.minúte po centri Paľa Miženka ešte Lukáš Zeman nedal, ale za ním stojaci Rado Stančík bez problémov vyrovnal. Mali sme viac náznakov a sľubných akcii ako jedenásti domáci. A krátko po prestávke z jedného brejku udrel aj Paľo Miženko, náš najlepší strelec. Skóre sme teda otočili v oslabení. Navyše sa v 65.minúte pomer síl vyrovnal. V poslednej pol hodine bol priebeh aj o nervozite a zbytočných zákrokoch, ale chalani by mali byť v poriadku. Čo sa šancí týka, my sme už vyložené nemali. Ani Grobania sa ale nepretrhli. Vystrašil nás akurát ich priamy kop pár minút pred koncom, ktorý sa obtrel o žrď.

V ďalšom kole privítame rezervu NŠK Bratislava. V nedeľu o 16:00 sa na Vás tešíme. A deň predtým príďte aj na Vajnorskú penaltu…