6.kolo VI. Ligy (24.9.2023)

VAJNORY – NŠK BRATISLAVA „B“  3:1  (1:1)

góly: 8. a 57.Zeman, 90.+ pk Vanko – 4.Kríž

zostava: Rašlík – Hostovčák, Ďuriš, Vanko, Meško (73.Matovič) – Andrela (79.Udič), Matulník, Nagy, Stančík (57.Ďatko) – Miženko – Zeman

Predkrmom zápasu s NŠK mala byť sobotná Vajnorská penalta, ale pre zlé poveternostné podmienky a nepriaznivú predpoveď počasia sme ju zrušili. Členovia Výkonného výboru sa dohodli, že nový termín „penalty“ bude v júni. Najväčším prínosom bolo ušetrenie trávnika. V nedeľu Vajnoráci privítali súpera, ktorý má Ačko o 2 ligy vyššie. A keďže sa mu tam v poslednom období veľmi nedarí, poslal k nám rozohrať sa piatich hráčov z „lepšieho“ výberu. V našej zostave naskočil Vlado Ďuriš znovu na stopérskom poste a na kraji obrany dostal šancu Maroš Hostovčák.

Práve po jeho veľkej chybe nám dal súper rýchly gól, ale napriek tomu môžeme označiť úvodných 20 minút za možno najlepší úsek hry v tejto sezóne. Výborný pohyb, presnosť, dôraz, pekné kombinácie. A dlho netrvalo a dali sme aj gól. Po dlhom aute Maťa Meška využil chybu súpera Lukáš Zeman. Náš skúsený hrotový útočník mal ruky nad hlavou aj o pár minút neskôr, keď šikovne obhodil brankára, ale lopta sa odrazila od zeme až na brvno. Neskôr sa hra vyrovnala a prácu mal aj náš brankár Filip Rašlík, ktorý parádne vyriešil zopár presne mierených prudkých striel a poradil si aj s jedným nepríjemným nájazdom. Po prestávke bola hra nesúrodá, až kým neprišiel druhý gól Lukáša Zemana, ktorý bol po zaváhaní obrancu opäť na správnom mieste. Postupom času začali hrať naši viac na brejky. Mnohé náznaky nedotiahli, podobne ako súper svoje možnosti. Ujala sa až spolupráca náhradníkov, keď bol po prihrávke Romana Matoviča faulovaný Aďo Udič. Penaltu bezpečne premenil Maťo Vanko. Najpozitívnejší moment je, že nášmu mužstvu sa podarilo otočiť skóre už štvrtýkrát v ročníku.    

Všetkých fanúšikov pozývame na zápas 7.kola, ktorý sa odohrá v nedeľu 1.10. až o 15:30. Kozmos bude hrať  tento zápas na ihrisku ŠK Slovan Bratislava – Pasienky – UT. A v našom tíme by už mohli byť aj navrátilci Jožko Bľanda a odchovanec Matúš Matejčík. Poďte s nami aj na zápas vonku. Tešíme sa na Vašu podporu.