1. kolo VI. ligy (15.10.2023)

KRÁĽOVÁ PRI SENCI – VAJNORY   1:2  (0:0)

góly: 89.Kubík – 63. Zeman, 90.+Miženko

zostava: Rašlík – Miženko, Vanko, Meško (73.Šumichrast) – Andrela, Bľanda, Nagy, Stančík – Matulník (90.+ Hečko), Ďuriš – Zeman (79.Matovič)

Týždeň po nepríjemnej domácej prehre s Volkswagenom (1:2) sme nastupovali v Kráľovej pri Senci. Tá okrem jednej remízy všetky ďalšie zápasy vyhrala a so suverénne najlepším skóre jej patrí prvé miesto. Hlavne jej ofenzíva straší. Tento tím má priemer viac ako 4 strelené góly na zápas a v jeho radoch hrá David Bielčík, ktorý dal v 9 zápasoch 21 ! gólov. Náš tréner Marcel Hulák ale vymyslel správnu taktiku, a na konci slnečného, ale chladného dňa, sme oslavovali my.

Kráľová hrá naozaj nepríjemný futbal. Rýchlosť, napádanie, okamžitý prechod do útoku sú na našu súťaž naozaj na výbornej úrovni. A dlhé vhadzovania. Aj vďaka nim vie súpera zatvoriť a keď sa to udeje často, nejaká tá šanca sa vždy urodí. Ešte pred prvou sme ale po centri Paľa Miženka takmer dvíhali ruky nad hlavu my. Lukáš Zeman volejom prestrelil. Potom to už bolo skôr o hre na jednu bránu. Domáci vedia narobiť poriadne vetry po autoch aj iných štandardkách. Vpredu sú vo veľkom počte a okamžite a opakovane vracajú loptu do ohňa. Ustáli sme ale šancu Braňa Števaňáka (nášho bývalého brankára, ktorý hrá v Kráľovej v útoku), pár ďalších náznakov aj šikovné zakončenie Bielčíka. Toho sa nám podarilo eliminovať hlavne vďaka tomu, že k nemu tréner stiahol rýchleho skúseného Paľa Miženka.

Druhý polčas sa chvíľu vyvíjal ako prvý, ale po hodine hry si Luky šikovne zakryl loptu, čím sa zbavil obrancu, a popri zle vybiehajúcom brankárovi takmer od polovice trafil prázdnu bránu. Líder tabuľky doteraz v sezóne prehrával len raz, aj to len na chvíľu v prvom polčase. Toto preňho bolo horšie. Navyše naši chalani skvelo bránili a dopĺňali sa a stereotypný tlak cez dlhé auty už nudil aj miestnych fanúšikov. Tesne pred koncom sme si ale nedali pozor po rohu pri ďalšom rýchlom vrátení do ohňa a bolo vyrovnané. Domáci verili, že tri nadstavené minúty ešte premenia na obrat, no prišiel šok. Pre nás pozitívny. Vajnoráci zakombinovali na pravej strane a Paľo dostal nápad, že „keď dal gól Luky, musí predsa aj on“. Naviedol loptu cez viacerých obrancov na stred ihriska a milimetrovou ľavačkou rozhodol. Paráda, máme tri body. Už ich len potvrdiť o týždeň proti Bečku Devínskej Novej Vsi (5.miesto) na čele s našimi bývalými hráčmi Davidom Vöröšom v bráne a Marekom Rischerom s kapitánskou páskou. Od 15:00 budeme potrebovať aj Vašu podporu…