17.kolo VI. ligy (7.4.2024)

IGRAM – VAJNORY   1:3   (0:2)

góly: 88.Bondarenko – 17.Matovič, 42. a 74.Bľanda

zostava: Rašlík – Hostovčák, Šumichrast, Ondečko, Babík – Andrela, Matulník, Bľanda, Nagy, Stančík – Matovič (46.Meško)

Aj tretí jarný zápas mužov sme odohrali vonku. Netradičnú sériu spôsobilo odhlásenie Vrakune, s ktorou sme mali hrať cez Veľkonočný víkend. Po Hrubom Šúri (výhra 6:0) a Malinove (prehra 2:3) sme cestovali do Igramu, ktorý nás mohol preskočiť v tabuľke a dostať sa na 5.miesto. Tréner Marcel Hulák nemohol rátať s vykartovaným Maťom Vankom a z rôznych dôvodov chýbali aj ďalší hráči, takže sme mali na lavičke iba Maťa Meška.  

Úvodné oťukávanie prešlo pomerne rýchlo. Začali sme sa viac presadzovať kvalitou a keď domáci zabudli na hranici pokutového územia na Romana Matoviča a ten výborne zakončil, mali sme aj psychologickú výhodu. Súper nás nevedel pretlačiť fyzicky, zopár jeho náznakov vyriešil Filip v bráne, a keď dal Jožko Bľanda pred prestávkou krásny gól z priameho kopu, boli sme na koni ešte viac. Do druhého polčasu naskočil obranca Maťo Meško na hrot a svoju novú úlohu zvládol. Dokonca mal veľký podiel na našom treťom góle, no ešte predtým sa udiala veľká nepríjemnosť. Maroš Hostovčák po súboji nekoordinovane spadol na rameno a nemohol pokračovať. Keďže sme už nemali nikoho na striedanie, museli sme hrať viac ako polhodiny v oslabení. Chalani tento úsek poctivo „odmakali“. Výrazne im pomohol aj moment zo 74.minúty, keď Maťo Meško vysunul ideálne do brejku Laca Nagya, ktorý ešte nedal, ale odrazená lopta si našla Jožka Bľandu, ktorý pocvičil s obrancom a ponúknutý čas využil na náš tretí gól. Potom sme sa vo veľkom teple viac menej úmorne bránili. Zo trikrát nám pomohol brankár, ustáli sme aj veľa rohov a znižujúci gól už prišiel neskoro nato, aby sme sa museli triasť o výsledok.

O týždeň nás čaká prvý jarný zápas v domácom prostredí. V nedeľu o 17:00 privítame v derby Chorvátsky Grob. Veríme, že sa naňho príde pozrieť aj Maroš Hostovčák, ktorého vyskočené rameno odvialo až do nemocnice v Trnave. Kabína mu venuje víťazstvo a želania skorého uzdravenia.