27.kolo V. Ligy (28.5.2023)

ČUNOVO – VAJNORY  2:2  (1:1)

góly: 9.D.Rácz, 64.Kovašich – 20.Lihotský, 79.Vožný

čk: 82.Ďatko

zostava: Rašlík – Andrela, Vanko, Ďatko – Stančík, Miženko, Jakubec (67.Matulník), Nagy, Luchan (60.Meško) – Vožný, Lihotský

Boj o záchranu vrcholí a tak vyzeral aj nedeľný zápas v Čunove. Teda hlavne udalosti po ňom, ale o tých až na konci. V našej bráne bol opäť hrdina z minulého kola Filip Rašlík, ktorý dokázal v posledných sekundách vyrovnať proti Slovenskému Grobu na konečných 2:2. A chytal spoľahlivo, s istotou. Znovu chýbal zranený Vlado Ďuriš a preč boli bratia Matelehovci. Domáci mali v tabuľke o 5 bodov viac. V stredu vyhrali dohrávku nad Slovenských Grobom.

Nie je ľahké písať o zápase, v ktorom sme nedali penaltu v posledných sekundách. Mohli sme súpera namočiť ešte viac do boja o záchranu a vzdialiť sa od Cajle a Svätému Jura. Kto ale bol na zápase, ťažko sa môže na chalanov hnevať. V 5.minúte sme mali obrovskú šancu, keď sa Paľo Miženko preštrikoval až pred brankára, lopta sa dostala k Tomášovi Vožnému, ale ten asi zo 7 metrov netrafil bránu. V ďalšom náznaku Samo Lihotský zaváhal a trest prišiel po nepríjemnej strele k žrdi v 9.minúte. Našu nervozitu to ešte prehĺbilo, hráči sa museli trochu upokojiť a utriasť. Veľmi im pomohol pekná ľavačka Sama na 1:1. Konečne pálil a vyšlo to. V prvom polčase ešte raz zasahoval náš brankár a krásne, asi z 35 metrov, skúšal skórovať Tomáš Vožný. Brankár jeho parádny pokus vytlačil končekmi prstov.

Druhý polčas bol podobný. Až kým sme nedostali gól po prudkej presnej strele, ku ktorej ale nemuselo prísť, ak by naša obrana toľko neustupovala. Nevyzeralo to dobre. Filip chytil ďalšiu čistú gólovku. Aj pod tlakom postavenia v tabuľke sme ale zdvihli hlavy. Pomohol aj príchod Sama Lea Matulníka, ktorý dlho chýbal pre zranenie. Práve po jeho akcii a prebití sa cez troch hráčov si Tomáš krásne spracoval loptu, nenechal si ju vziať, vydrel si samostatný nájazd a vyrovnal. O pár minút bol vylúčený Vilo Ďatko. Napriek oslabeniu sme ale skúšali ísť dopredu a v 90.minúte sa po faule na Paľa Miženka kopala penalta. Loptu si postavil Samo Lihotský, náš tradičný exekútor, a trafil brvno. Lopta sa síce odrazila na čiaru, ale či bol gól by nezistil asi ani VAR.

Všetci sme verili, že si zoberieme 3 body. Žiaľ, máme ich 23. Stále o 5 menej ako Čunovo, rovnako ako Cajla a iba o jeden viac ako posledný Svätý Jur. O týždeň hostíme Závod, ktorému o nič nejde, tak nás príďte povzbudiť.

P.S.: To čo sa udialo po konečnom hvizde rozhodcu, bolo nechutné. Na videu na futbalnete to nenájdete, lebo záznam je ukončený pár sekúnd po zápase (prečo asi?). Do strkanice priamo na ploche sa zapojilo asi 40 osôb. Všetci hráči a žiaľ, aj usporiadatelia, z ktorých mnohí asi veľmi nechápu svoje povinnosti. Nechali sa strhnúť emóciami a niektorí sa chovali horšie ako hráči. Všetko vyprovokoval domáci obranca s číslom 10 Ján Ziegler, aj keď to takmer nikto nevidel. Mal byť vylúčený už v prvom polčase za hrubú urážku rozhodcu (jednu kartu už mal), druhý krát mal dostať červenú hneď po penalte, keď pred rozhodcom surovo chytil za krk Sama Lihotského a tretíkrát po stretnutí, keď chytil takým istým spôsobom Laca Nagya. Ten ho následne strčil a už „to išlo“. Snáď je zo sebou hráč číslo 10 spokojný.