FK Vajnory má za sebou extrémne náročný víkend, ale spoločne sme ho zvládli a ani ihrisko po ňom nie je v dezolátnom stave. V sobotu sme po výpadku dvoch pandemických ročníkov aj vďaka financiám z grantu hlavného Mesta Bratislava znovu usporiadali Vajnorskú penaltu a v nedeľu sa k tomu pridali až 4 domáce súťažné zápasy. Museli sme ich takto naskladať, pretože kvôli „Penalte“ musí byť ihrisko celý deň voľné. Všetko dopadlo výborne.  

  1. ročník Vajnorskej penalty

Vďaka hlavnému organizátorovi Jarovi Križanovi sa nám podarilo nadviazať na tradíciu obľúbeného podujatia tak, že vynútenú pauzu nebolo cítiť. V klasickom čase sa na našom ihrisku stretlo cez 100 hráčov v hlavnej kategórií, zhruba 35 detí do 10 rokov, takisto asi 35 detí od 11 do 14 rokov, a 34 žien. Cez 200 aktívnych účastníkov a ďalšie stovky návštevníkov nášho areálu strávili na našom trávniku zmysluplne niekoľko hodín. Zabavili sa a boli na čerstvom vzduchu. Počasie bolo výborné, bufety fungovali, guláš chutil, hudba hrala. Najlepší v jednotlivých kategóriách si odniesli naozaj úžasné ceny (bicykel, dva televízory, fotoaparát, kávovar, autá na víkend, a mnohé ďalšie). Za všetkých spomenieme iba víťaza mužskej časti, Pavla Plavníka. Najdôležitejšia ale bola dobrá nálada a prajná atmosféra, ktorá zhruba 30-tim návštevníkom vydržala až do 22-hej hodiny.

Na všetkých sa tešíme o rok…

Deti

Kvôli sobotnému podujatiu sa v nedeľu odohrali na našom ihrisku až 3 zápasy mládežníkov za sebou. Postupne U13 (tréner Rado Kováč), U12 (tréneri Stano Angelovič a Mišo Malovec) a U15 (tréner Ľubo Florek bol chorý, takže ho zaskočila dvojica z U12) ukázali svoje napredovanie a  schopnosti. V jemnom mrholení predviedli mnohé deti svoje oduševnenie, ktoré môžete vidieť aj Vy, ak si pozriete rozpis na stránke klubu (www.fkvajnory.sk) a prídete sa pozrieť tiež. A to ešte naše prípravky (U10 a U11) odohrali poobede zápasy na Domine. A bolo to parádne predstavenie, plné emócií a nadšenia. To ale platí aj o dorastencoch a maličkých nádejach v U9, ktoré mali program už v sobotu (vonku).

Muži

Dojem z víkendu pokazili akurát seniori. Žiaľ, domáci zápas (celkovo štvrtý, ktorý sa odohral v nedeľu u nás), nezvládli. S Limbachom sa síce snažili, ale nakoniec prehrali 0:2. V 44.minúte pri rohu neudržali hlavičkujúceho Gavorníka a v 82.minúte, keď chceli stav otočiť, ani unikajúceho Verníčka. Škoda, pretože hostia boli určite zdolateľní. Máme ale veľký problém so strieľaním gólov. V úvodných deviatich dueloch ich dalo mužstvo trénera Marcela Huláka len 9, čo je najmenej zo všetkých účastníkov V. ligy. Veríme, že náprava príde už v sobotu, keď hrá naše mužstvo vo Svätom Jure, teda na ihrisku posledného. Naši sú aktuálne na desiatom mieste. Príďte ich povzbudiť. Výkop je o 15:30.